Informatii utile

La ce anume trebuie sa fim atenti atunci cand cumparam un teren

Am intalnit foarte multe situatii in care clientii nostri erau foarte surprinsi sa afle ca nu au voie sa-si faca imprejmuirea pe limita de proprietate, fiindca li s-a cerut o anumita retragere incepand cu axul drumlui. Este vorba, in special, de terenurile aflate la marginea comunelor, intrate de curand in intravilan, care au ca drum de acces unul cu latimea de 4m, notat pe planurile cadastrale cu D.E. urmat de un numar (adica fost Drum de Exploatare).
Este cunoscut faptul ca, prin proiectele urbanistice aprobate de catre primarii, drumurile de exploatare aflate in proprietate publica, vor fi supralargite la minim 9m, ceea ce inseamna o pierdere a cel putin 2,5m pe latura proprietatii perpendiculara pe acest drum.
In Bucuresti si in marile orase, situatia poate fi mult mai grava, existand posibilitatea ca terenul ce urmeaza a fi achizitionat sa se afle expus exproprierii in vederea realizarii unor viitoare lucrari majore de importanta municipala.
Iata un caz concret. In vederea realizarii Inelului Median al Capitalei, toate terenurile aflate in zona viitoarelor strazi propuse, in imaginea de mai jos, vor fi expropriate.
Fragment din "PUZ - Inel Medial Zona de Nord Bucuresti"

Recomandarea noastra este ca, pe langa un agent imobiliar, sa apelati la serviciile unui arhitect cu experienta care sa va obtina extrasele din documentatiile de urbanism (PUD sau PUZ) aprobate de catre primarii. Si mare atentie: certificatele de urbanism obtinute in scop informativ, nu sunt suficiente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu